Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών μετά το περιστατικό με την 8χρονη που έκοψε το δάχτυλο της

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών μετά το περιστατικό με την 8χρονη που έκοψε το δάχτυλο της

Μήνυση θα καταθέσουν οι γονείς

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης ο 62χρονος Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων του δήμου για το ατύχημα της 8χρονης σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία σύμφωνα με το grtimes.gr.

Στο μεταξύ σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (3/5) για τις παιδικές χαρές.

«To προηγούμενο παιδάκι ήταν πιο τυχερό, έπιασε το μανίκι του, η δικιά μου έπιασε το δάχτυλο» είπε σοκαρισμένος ακόμα ο πατέρας της 8χρονης. Το κορίτσι έπαιζε στην παιδική χαρά όταν σφήνωσε το μικρό δάκτυλο του δεξιού της χεριού στην τσουλήθρα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί. «Η λαμαρίνα με το τοίχωμα έχει ένα κενό, που δεν έπρεπε να έχει, είναι εγκληματικό» συνεχίζει.

«Ξαφνικά την είδα μπροστά μου σε κατάσταση σοκ να ουρλιάζει, να τσιρίζει, να μου λέει “κόπηκε το δάχτυλό μου”» ανέφερε η μητέρα της.

Το πολύωρο χειρουργείο

Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο επανασυγκόλλησης του δαχτύλου της. «Δεν ήταν απλά κόψιμο, ήταν και τράβηγμα και εξελκυσμός» είπε στις κάμερες ο επιμελητής Α’ Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνίου.

Αισιοδοξία για την κατάσταση της ανήλικης εξέφρασε η διευθύντρια της κλινικής Ευτέρπη Δεμίρη, λέγοντας ωστόσο ότι τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Οι γονείς της 8χρονης σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε αυτοψία στην παιδική χαρά και καλεί τους υπεύθυνους να δώσουν εξηγήσεις για τον τραυματισμό του παιδιού.