Ζακ Κωστόπουλος: Στην τελική ευθεία η δίκη για το θάνατο του ακτιβιστή

Ζακ Κωστόπουλος: Στην τελική ευθεία η δίκη για το θάνατο του ακτιβιστή

Δεκάδες μάρτυρες έριξαν φως με τις μαρτυρίες τους στην υπόθεση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ώρα που οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα αποφασίσουν για την τύχη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Χρειάστηκαν 17 συνεδριάσεις για να μπει η ακροαματική διαδικασία στην τελική της ευθεία με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορούμενων αστυνομικών να ολοκληρώνουν σήμερα , εκτός απροόπτου, τις αγορεύσεις τους και το δικαστήριο, με τη σειρά του, να ανακοινώνει πότε θα εκδώσει την απόφαση του.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, δεκάδες μάρτυρες έριξαν φως με τις μαρτυρίες τους στην υπόθεση ενώ στο δικαστήριο προβλήθηκε και το σοκαριστικό βιντεοληπτικό υλικό με τα φονικά χτυπήματα που δέχτηκε ο άτυχος ακτιβιστής τη μοιραία ημέρα.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση με τις ενέργειες τους να προκαλέσουν το θάνατο του 33χρονου.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε την καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο μαζί με τους τέσσερις αστυνομικούς για τους οποίους , ωστόσο, εισηγήθηκε την απαλλαγή τους. Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου να μετατραπεί η κατηγορία στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο με το σκεπτικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχτηκαν ως ενδεχόμενο το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε την απογοήτευση της οικογένειας με την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου να τονίζει πως περίμεναν την αλλαγή της κατηγορίας. «Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι..» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους, η Ελένη Κωστοπούλου ενώ ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου πρόσθεσε πως περίμενε «από τον εισαγγελέα να είναι πιο αυστηρός για τους αστυνομικούς». «Δεν έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Υπήρχε καθαρά δόλος. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον κλωτσοπατάνε. Δεν θα πιστεύουμε ούτε αυτό που βλέπουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.