Λάρισα: Παρίστανε έμπορο αυτοκινήτων και πήρε από 49χρονο βενζινοπώλη 13.000 ευρώ

Λάρισα: Παρίστανε έμπορο αυτοκινήτων και πήρε από 49χρονο βενζινοπώλη 13.000 ευρώ

Το κόλπο που σκαρφίστηκε

Ένας άντρας κατάφερε να «σηκώσει» 13.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 49χρονου Λαρισαίου επιχειρηματία.

Στης προχθεσινή περίπτωση ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με τος 49χρονο Λαρισαίο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και συστήθηκε με το όνομα Λαρισαίου, υπαρκτού ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Ο υποτιθέμενοί έμπορος αυτοκινήτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τος 49χρονο και ισχυρίστηκε πως έφερε δέκα αυτοκίνητα, τα οποία ωστόσο «δες έχουν σταγόνα καυσίμων» και για τος λόγο αυτός ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Ζήτησε ωστόσο να πληρώσει από απόσταση, μέσω εφαρμογής, λόγο για τον οποίο του ζήτησε τος αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να πιστώσει το χρηματικό αντίτιμο.

Μέσω άλλης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο στη συνέχεια, αλλά και γραπτού μηνύματος στο κινητό του 49χρονου, ο δράστης του απέστειλε μήνυμα (sms) που τον παρέπεμπε σε σύνδεσμο που ένοιαζε με τράπεζας, όπου ο 49χρονος τοποθέτησε τα διαπιστευτήριά του για της επιβεβαίωση της συναλλαγής, σύμφωνα με το onlarissa.

ης επόμενη ημέρα ο 49χρονος δέχτηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα, από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση, ο οποίος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα.

Έτσι, ο 49χρονος κοινοποίησε τον εταιρικό λογαριασμό και δέχθηκε νέο sms με συνημμένο σύνδεσμο, ο οποίος αυτής τη φορά παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με τράπεζας.

Ο 49χρονος καταχώρισε τα διαπιστευτήρια της ηλεκτρονικής συναλλαγής, με τον άγνωστο δράστη να «σηκώνει» 13.000 ευρώ, χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο, άγνωστο στον Λαρισαίο, επιχειρηματία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...