Θεσσαλονίκη: Νέος βανδαλισμός σε σχολείο της Θέρμης – Δείτε εικόνες

Θεσσαλονίκη: Νέος βανδαλισμός σε σχολείο της Θέρμης – Δείτε εικόνες

Μήνυση κατά αγνώστων από την αντιδήμαρχο της πόλης

Στόχος βανδάλων έγινε χθες το βράδυ το 3ο δημοτικό σχολείο Θέρμης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό μιας αίθουσας (θρανία, γραφείο δασκάλου), την πόρτα και τα τζάμια, ενώ σκόρπισαν χαρτιά στην αυλή.

Οι βανδαλισμοί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Παιδείας η οποία, αμέσως μετά τη σχετική ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Αντωνιάδου, κάλεσε το Τμήμα Ασφάλειας Βασιλικών προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημίες προκειμένου το σχολείο να είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου καθώς και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Ευαγγελία Κούτρη. Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την έντονη ανησυχία και την αγανάκτησή του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμού τα οποία έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θέρμης, από διάφορες ομάδες εξωσχολικών ατόμων.

«Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και να ληφθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα με αίσθημα ευθύνης. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση, ιδιαίτερα γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, καλούμε δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας, τους συνδημότες μας και τους γονείς να συνεργαστούμε όλοι μαζί με σκοπό την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων του δήμου», δήλωσε ο κ. Αποστόλου.

Δείτε εικόνες από τους βανδαλισμούς: