Ποδηλατικός Γύρος 2022: Ποιοι δρόμοι της Αθήνας κλείνουν σήμερα

Ποδηλατικός Γύρος 2022: Ποιοι δρόμοι της Αθήνας κλείνουν σήμερα

Τα μέτρα της Τροχαίας - Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν στις 11:30

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος 2022 με την Τροχαία Αττικής να προχωρά σε απαγόρευση στάση και στάθμευσης και σταδιακά πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν στις 11:30 και θα ολοκληρωθούν μόλις τελειώσει ο αγώνας. Από αυτές εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και αυτά των διοργανωτών.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και αφορούν τους εξής δρόμους:

  • Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών
  • Ε.Ο. Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όριά με τη Δ.Α. Βοιωτίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.
  • Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από ώρα 12:00 έως πέρατος του αγώνα.

Τι θα γίνει στην Αττική Οδό

Επιβράδυνση της κυκλοφορίας λόγω του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρξει και στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν:

  • Από το ύψος της εισόδου 12 Λ. Πεντέλης έως την έξοδο 6 Λ. Φυλής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από 12:00 (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως 12:30 (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους.