Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι είπε ο μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τι είπε ο μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών η μοτοσικλέτα και το αγροτικό όχημα - Ψάχνουν τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν και το αυτοκίνητο το οποίο προσπάθησαν να κλέψουν κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, επικεντρώνουν οι Αρχές, μήπως και εντωπιστούν αποτυπώματα και DNA.

Η μαύρη μηχανή μάρκας Triumph είχε κλαπεί μέσα από κοντέινερ το καλοκαίρι του 2019 στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ήδη η κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να αφαιρέσουν οι αναβάτες της από διερχόμενο οδηγό, εξετάζονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Ο οδηγός του αγροτικού, που τυγχάνει να είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες, που τον απείλησαν με βαρύ οπλισμό και τον κατέβασαν από το όχημα χωρίς να τον χτυπήσουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, και φορούσαν κουκούλες full face, για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους. «Με απείλησαν με καλάσνικοφ, και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος» είπε ο μάρτυρας που ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες με μηχανές, που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στα Σκούρτα και από την ανάλυση προέκυψε, πως δεν ήταν η μοτοσικλέτα, που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές του 55χρονου επιχειρηματία. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν όμως, να είναι τα μέλη της υποστηρικτικής ομάδας, που συμμετείχαν στη άγρια δολοφονία.

Οι ερευνητές της Αστυνομίας εκτιμούν, ότι η επιχειρησιακή ομάδα χρησιμοποίησε κινητά τηλέφωνα, πριν και μετά το συμβόλαιο θανάτου και ήδη έχουν ζητήσει άρση του απορρήτου, για να εντοπίσουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας.