Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Επίθεση από αντιεξουσιαστές προς τις αστυνομικές δυνάμεις

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ – Επίθεση από αντιεξουσιαστές προς τις αστυνομικές δυνάμεις

Έγινε και μία προσαγωγή

Επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σημειώθηκαν όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς την πλευρά αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα. Προκειμένου να τους απωθήσουν οι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών. Έγινε τουλάχιστον μία προσαγωγή, ενώ σε μικρότερης κλίμακας ένταση το πρωί είχε γίνει μία ακόμη προσαγωγή.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου μπροστά από το Νοσοκομείο Γεννηματάς οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επέστεψαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου, προχωρώντας παράλληλα στον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνικής Αμύνης. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στον χώρο του πανεπιστημίου βγαίνοντας κατά διαστήματα και πετώντας μάρμαρα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Φοιτητικά σχήματα και άλλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, να παρεμποδίσουν την εκτέλεση εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη και οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν εκεί από χθες, προκειμένου να περιφρουρούν την εκτέλεση των εργασιών.