Βόλος: Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με λεία 65.000 ευρώ

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με λεία 65.000 ευρώ

Αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα από τα θύματα πείθοντας τα για άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης σε συγγενικό τους πρόσωπο

Ποσό 65.000 ευρώ και κοσμήματα αφαίρεσαν από ηλικιωμένους ζευγάρι δραστών, που έδρασε το προηγούμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, άγνωστος δράστης έπειθε τα ανυποψίαστα θύματα να παραδίδουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπό γυναίκα συνεργό του, που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα». Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν συνολικά, επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος έξι ηλικιωμένων γυναικών και ενός άνδρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας αλλοδαπής γυναίκας και άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού της.

Όπως διακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 12-04-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ο άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, τα έπειθε να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά στην αλλοδαπή, που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», είτε περνώντας από τις οικίες των θυμάτων, είτε σε εξωτερικό χώρο.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της αλλοδαπής γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.