Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Οι Αρχές να διερευνήσουν για δόλο και τους ιατροδικαστές»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Οι Αρχές να διερευνήσουν για δόλο και τους ιατροδικαστές»

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης» δηλώνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Νέες αιχμές άφησε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εναντίον ορισμένων συναδέλφων του, καλώντας τις αρχές να διερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από τη στάση τους, όσον αφορά στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λέων ζήτησε ουσιαστικά να μπουν στο κάδρο των ερευνών και ιατροδικαστές, τους οποίους δεν κατονόμασε, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθησαν να συσκοτίσουν τα γεγονότα. «Υπάρχουν άνθρωποι, που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα, που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου με τη στάση και την επιμονή της. «Ήταν βέβαιο από την αρχή, ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω, πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ, για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση, θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό», είπε.

Επεσήμανε δε, ότι τα κίνητρά τους δεν ήταν αθώα και διέκρινε δόλο πίσω από τις κινήσεις και τις πρακτικές τους. Έκανε επίσης λόγο για λάθη που δε θα πρέπει να θεωρηθούν ανθρώπινα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος, που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος, γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα».