Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση στο ΕΚΑΒ για την Ίριδα – «Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση στο ΕΚΑΒ για την Ίριδα – «Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί»

Οι δραματικές στιγμές μέχρι τη μεταφορά του βρέφους στο νοσοκομείο

Ένα βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση που έλαβε το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της μικρής Ίριδας δημοσιεύει η ιστοσελίδα flamis.gr. Η κλήση έγινε στις 11:37 το πρωί, και αμέσως στάλθηκε μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες.

Σε χρονικό διάστημα 7 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας, στην οδό Μπιζανίου 27, στην Πάτρα. «Έχουμε κυρία η οποία αναφέρει 6 μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις… 11.37», ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο:

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγει στο δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού. Ο Μάνος είχε φθάσει νωρίτερα γιατί ήταν σχεδόν δίπλα.

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρυσαν την 6μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα με παρακλητικό ύφος ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας τη θέση του στους διασώστες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Ενώ με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί που έστεκε να κοιτά αποσβωλομένο και δεν έφευγε παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δσκαλάκη πως «τώρα το είδαμε».

Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Οι διασώστες ενημερώνουν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους.

«Μην αργείτε» φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η μικρή Ίριδα, χωρίς σφυγμό μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο Μάνος και Ρούλα φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών κα νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης κοιτά δεξιά και αριστερά σαν χαμένος περιμένοντας να μάθει για την υγεία του παιδιού του, όπως λένε μάρτυρες και η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πιο πέρα κλαίει.

Λίγη ώρα αργότερα τους ανακοινώνεται πως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή την μικρή Ίριδα. Ήταν ήδη νεκρή πριν φθάσει στο νοσηλευτήριο.