Πάτρα: Οι περίεργες αντιδράσεις Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη σε σχόλια στο Facebook για τους θανάτους των παιδιών τους

Πάτρα: Οι περίεργες αντιδράσεις Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη σε σχόλια στο Facebook για τους θανάτους των παιδιών τους

Επιθέσεις και ανυπόστατοι... ιατρικοί ισχυρισμοί η απάντηση σε κάθε απορία χρηστών του διαδικτύου για τα αίτια των θανάτων

Το ζεύγος Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου είχε ενεργή δραστηριότητα στα social media, ακόμη και μετά τους θανάτους των παιδιών τους, ωστόσο εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η κοινή τους αντίδραση σε σχόλια χρηστών στο Facebook, που εξέφραζαν την απορία τους, για το πώς πέθαναν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και τα τρία παιδιά, απαιτώντας ακόμη από τους χρήστες, να διαγράψουν σχόλια τους.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022 το ζευγάρι έχασε και το τρίτο παιδί, την Τζωρτζίνα και όμως την επόμενη ημέρα της κηδείας, η 33χρονη πλέον κατηγορούμενη διαπληκτιζόταν στο Facebook με αγνώστους, που εξέφραζαν συλλυπητήρια, άλλα αναρωτιούνταν ταυτόχρονα, πώς είναι δυνατόν τρία παιδια να φύγουν από τη ζωή, χωρίς οι γιατροί να βρουν τις αιτίες θανάτου. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση σε ανάρτηση χρήστη που έγραψε: «Τραγικό. Βαθύτατα συλλυπητήρια από καρδιάς. Κάτι δεν μου κάθεται καλά όμως...». Άμεση και επιθετική ήταν η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Εσένα που δεν σου κάθεται καλά πήγαινε να βρεις το γονίδιο που μας έκανε όλο αυτό και έλα να το πεις και σε μας γτ οι επιστήμονες ακόμη το ψάχνουν».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιτίθεται σφόδρα, σε όσους σχολίαζαν την πρωτοφανή τραγωδία και επικαλείται «σπάνιο γονίδιο», που σκότωσε τα τρία κορίτσια. Χαρακτηριστικά, θάλοντας να βάλει τέλος στα σχόλια αυτά, γράφει σε ανάρτησή της: «Λευχαιμία είχε το πρώτο παιδάκι.. το δεύτερο είχε αγανεσία φλεβοκόμβου εκ γενετής και η Τζωρτζίνα είχε επιπλοκή στο οξυγόνο της! τρία διαφορετικά πράγματα που όμως συσχετίζονται γονισιακά.. ποιο γονίδιο είναι δεν έχει βρεθεί ακόμα!! σπάνιο!! και επειδή πολλοί θα πουν γτ ασχολούμε με το φμπ αυτές τις στιγμές πρώτον δε μου έμεινε κάτι άλλο και δεύτερον δεν θέλω να σπιλώνεται η μνήμη των παιδιών μου με υποθέσεις!! ευχαριστώ».

Για τον «περίεργο» τρόπο που αντιδρούσε η 33χρονη κατηγορούμενη, κάθε φορά που έχανε ένα παιδί, αλλά και την εμμονή της με τα social media, μίλησε στο Mega οικογενειακός φίλος του ζευγαριού. «Η Ρούλα είχε βάλει τρία παιδιά στο χώμα και μίλαγε σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν ξέρω τι να πω. Όλα καλά και όλα ωραία. Το νύχι, το μαλλί και όλα καλά. Μέχρι και πριν από πέντε μήνες, που το τρίτο παιδί είχε μείνει ήδη ανάπηρο, ανέβαζε story που τραγούδαγε ο Μάνος σε ένα live και είχε πάει η Ρούλα και τον τράβαγε βίντεο. Το μυαλό δυστυχώς δεν πήγε σε κανέναν».

Την μαρτυρία του οικογενειακού φίλου επιβεβαιώνει και βίντεο που ανήρτησε το ζεύγος Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στα social media. Σε αυτό, μόλις 8 μήνες μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, οι δύο τους εμφανίζονται να χορεύουν και να διασκεδάζουν σαν να μην έγινε τίποτα στο καρναβάλι της Πάτρας.

Ανάλογη ανησυχία όμως για την δημοσιοποίηση της οικογενειακής τραγωδίας έδειξε την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, που έστειλε προσωπικό μήνυμα στον διαχειριστή του pelop.gr. «Σεβαστείτε… Μην ανεβάζετε τίποτα. Κατέβασέ το. Γράφετε ό,τι θέλετε» αναφέρει η ανάρτηση του 30χρονου πατέρα.

Μετά τη σύληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης από υπερασπιστής της μετατρέπεται σε κατήγορό της. «Διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα, εκθέτοντας τις δικές της απόψεις και έχοντας συνεχώς τον νου της, αν θα πουν κάτι σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα, για ποιο λόγο είχε απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας» δήλωσε στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης.