Κορονοϊός – Πιστοποιητικό νόσησης: Ποιοι πρέπει να το επανεκδώσουν

Κορονοϊός – Πιστοποιητικό νόσησης: Ποιοι πρέπει να το επανεκδώσουν

Μέσα στην εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων

Όσοι έχουν περάσει κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανέκδοση του πιστοποιητικού τους, μετά την απόφαση για αλλαγή στο χρονικό διάστημα ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Τα συναρμόδια υπουργεία με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και να συμπορευθούν έτσι με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πιστοποιητικό νόσησης είχε διάρκεια τριών μηνών και πλέον η διάρκειά του πάει στους έξι.

Μέσα από το gov.gr οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να εκδοθεί με νέα ημερομηνία λήξης και να το αποθηκεύσουν στη συνέχεια είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου, είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους. Αυτό θα γίνει μέσα από την σελίδα https://eudcc.gov.gr/start/.

Οι προϋποθέσεις για να εκδώσει κανείς πιστοποιητικό νόσησης είναι να έχει διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR εντός 14 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, ενώ για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι αρκετό και το rapid test.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας