Κορονοϊός: Επεκτείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

Κορονοϊός: Επεκτείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

Η διάρκειά τους αυξάνει στους 9 και στους 6 μήνες

Επεκτάθηκε η διάρκεια για την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόησης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε από την κυβέρνηση. Η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού πηγαίνει από τους εφτά στους 9 μήνες και του πιστοποιητικού νόσησης από τους τρεις στους 6 μήνες.

Με βάση την ΚΥΑ, πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Επίσης, για τα πιστοποιητικά νόσησης η ΚΥΑ αναφέρει πως εκδίδονται:

α) Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) Ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ στις 1/4 είχε προαναγγείλει πως θα έρθουν αλλαγές στα πιστοποιητικά, αφού η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...