Δολοφονία Καρολάιν: Αυλαία στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Δολοφονία Καρολάιν: Αυλαία στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Τα στοιχεία που θα επικαλεστεί στο δικαστήριο και οι κομβικές μαρτυρίες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για διακοπή της δίκης

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην υπόθεση με πρωταγωνίστρια, την προφυλακισμένη για την δολοφονία της κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανοίγει η αυλαία μιας ακόμη υπόθεσης που συγκλόνισε πριν από περίπου ένα χρόνο. Πρόκειται για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν για την οποία κατηγορείται ο σύζυγος της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η δολοφονία της νεαρής μητέρας μέσα στο σπίτι της είχε κάνει το γύρω του κόσμου που έμεινε άφωνος όταν αποκαλύφθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ο σύζυγος της. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές και περισσότερο από ένα μήνα εμφανιζόταν ως συντετριμμένος σύζυγος και πατέρας ενώ πήγε στην κηδεία της άτυχης Καρολάιν κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του την μόλις 11 μηνών κόρη τους. Το κοριτσάκι είχε «χρησιμοποιηθεί» ως μέρος του σκηνικού της ληστείας που «στήθηκε» στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Ο 34χρονος συνελήφθη στο μνημόσυνο της 20χρονης στην Αλόννησο . Τριάντα επτά ημέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν ο νεαρός πιλότος «έσπασε» ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι το μοιραίο βράδυ του Μαΐου του 2021, δεν είχε πρόθεση να κόψει το νήμα της ζωή της γυναίκας του την οποία υπεραγαπούσε. «Δεν είχα σχεδιάσει τίποτα. Είχαμε έναν μεγάλο καβγά και έδρασα χωρίς να σκεφτώ. Δεν ομολόγησα από την αρχή γιατί σκεφτόμουν το παιδί μου», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς και σημείωσε ότι δεν είχε κάποιο κίνητρο. «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα... Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου» ανέφερε.

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ενώπιον του δικαστηρίου θα προβάλει τον ισχυρισμό του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής και με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσει να χτίσει την υπερασπιστική του γραμμή δικαιολογώντας ακόμη και την απόφαση του να κρεμάσει το σκύλο της οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος για να στηρίξει τη θέση του θα επικαλεστεί το ημερολόγιο της άτυχης Καρολάιν, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και τις αναφορές της στις εντάσεις που είχαν και την πρόθεση της να τον εγκαταλείψει. Παράλληλα, η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φέρεται έτοιμη να εστιάσει στις μαρτυρίες δυο πραγματογνωμόνων , ενός ιατροδικαστή και ενός ψυχιάτρου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του αλλά και τον τρόπο που έφτασε σε ένα έγκλημα το οποίο, όπως λένε, δεν είχε προσχεδιάσει. Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εκτιμά ότι οι μαρτυρίες των πραγματογνωμόνων θα είναι αυτές που θα ρίξουν φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην οποία η Κορολάιν φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες. Η μάρτυρας, η οποία έζησε από κοντά για λίγους μήνες το ζευγάρι, έχει καταθέσει πως ο κατηγορούμενος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «συνεξαρτητική σχέση» του ζευγαριού, το οποίο ζούσε σε μια «αρρωστημένη κατάσταση».

«Πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος»

Ο 34χρονος πιλότος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για δυο πλημμελήματα που αφορούν στην ψευδή καταγγελία ,επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Το παραπεμπτικό βούλευμα έχει υιοθετήσει πλήρως την πρόταση- καταπέλτη του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη ο οποίος αναφερόμενος στον κατηγορούμενο μιλά για έναν άνθρωπο που έδρασε «πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος» που χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή σύζυγο του. Το σενάριο που εξύφανε ,σύμφωνα με την κατηγορία, αποδεικνύει «την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε».

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.» αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός ενώ περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο ο 34χρονος πιλότος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την Καρολάιν την ώρα που κοιμόταν. Μάλιστα, αναφερόμενος στο θύμα κάνει λόγο για «αγωνιώδη θάνατο».

Ο νεαρός πιλότος αναμένεται να φτάσει στο δικαστικό μέγαρο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς κρατούνται στο ίδιο κελί και δικάζονται σε διπλανές αίθουσες.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο το δικαστήριο να προχωρήσει σε διακοπή της δίκης είναι ανοικτό καθώς ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναμένεται να επικαλεστεί κώλυμα, λόγω φόρτου εργασίας.