Υπόθεση Novartis: Απολογείται στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης

Υπόθεση Novartis: Απολογείται στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης

«Η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της»

Άνοιξε η αυλαία της απολογίας του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος είναι κατηγορούμενος στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis.

Ο Κώστας Βαξεβάνης πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Η απολογία αναμένεται να είναι πολύωρη και εκτιμάται ότι δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα.

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή» ανέφερε σε δήλωση του ο νομικός παραστάτης του κατηγορούμενου δημοσιογράγου, Γιάννης Μαντζουράνης και πρόσθεσε:

«Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της».