Δικάζεται και πάλι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για το βιασμό οδηγού ταξί

Δικάζεται και πάλι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για το βιασμό οδηγού ταξί

Ο νεαρός ηθοποιός πρωτόδικα είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών

Αναβιώνει, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε έναν οδηγό ταξί, το Νοέμβριο του 2018 πίσω από τη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας.

Ο νεαρός ηθοποιός ,που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε, πρωτόδικα είχε κριθεί, με οριακή πλειοψηφία, αθώος λόγω αμφιβολιών. Οι τέσσερις ένορκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν την πόρτα της φυλακής για τον ηθοποιό καθώς δεν πείστηκαν από τα στοιχεία της δικογραφίας για την ενοχή του. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η οποία είχε επικαλεστεί, προτείνοντας την απαλλαγή του, έκθεση η οποία ανέφερε πως δεν βρέθηκαν ίχνη DNA του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο. «Υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Αρετή Σκαφίδα άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης υποστηρίζοντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προέβη σε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και των αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του νεαρού οδηγού ταξί ότι ο ηθοποιός τον νάρκωσε και τον βίασε. Ο ηθοποιός είχε μισθώσει, μέσω πλατφόρμας, το ταξί το επίμαχο βράδυ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιώργος Καρκάς φέρεται «χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να κεράσει τον οδηγό ταξί ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική – χαλαρωτική ουσία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατηγορία, βίασε τον οδηγό στην περιοχή της Γεωπονικής Σχολής.