Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Φοβόμασταν ότι θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα», λέει νοσηλεύτρια

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Φοβόμασταν ότι θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα», λέει νοσηλεύτρια

Έζησε την Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο του Ρίου και δείχνει σίγουρη για την ενοχή της - «Καταλαβαίναμε κάπως τι συνέβαινε και παίρναμε το παιδί για να το προφυλάξουμε»

Ανατριχιάζει κανείς με την περιγραφή νοσηλεύτριας που μίλησε για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου και την συμπεριφορά της μητέρας της, που κατηγορείται για τη δολοφονία της. Η νοσοκόμα δείχνει σίγουρη για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου και αφήνει να εννοηθεί πως και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό είχε σχηματίσει από τότε την ίδια άποψη. Η 33χρονη μητέρα αρνείται πως έχει δηλητηριάσει την κόρη της με κεταμίνη και ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα.

«Διεκπεραιωτική για είκοσι λεπτά με μισή ωρίτσα, δεν άλλαξε ποτέ ένα πάμπερς στο παιδί της. Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα! Καθότανε μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Τι θα κάνουμε, αν την κοιτάμε, αν την παρακολουθούμε», δήλωσε η νοσηλεύτρια στο Mega και στην εκπομπή «Live News», τονίζοντας ότι στο νοσοκομείο του Ρίου δεν έγινε νάκρωση στην Τζωρτζίνα.

«Να ξέρετε ότι στο παιδί και στη μαγνητική δεν έκανε ολική αναισθησία, πήρε μία μέθη. Είμαστε άρρωστοι από πέρσι τον Απρίλιο και φοβόμασταν ότι δεν θα έβγαινε και ποτέ αυτή η ιστορία στο φως, δε θα μάθαινε ποτέ κανείς τίποτα και θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα».

«Εκεί την πάτησε η κυρία Πισπιρίγκου»

Η νοσοκόμα είναι ξεκάθαρη στην καταγγελία της, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε η κόρη της να πάει στην ΜΕΘ.

«Τη βόλευε για να κάνει τα προπαρασκευαστικά επεισόδια. Καταλαβαίνετε, ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να είναι ένα σοβαρό περιστατικό, δε μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική κάτω, την παιδιατρική .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Νομίζω ότι ο Μάνος έκανε και έναν καυγά με κάποια κυρία, κάπου ήθελε να μπει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σωστά, στη βάρδια μου.

Ε: Ναι με κάποια κυρία, γιατί δε μπαίνει στη ΜΕΘ και νομίζω ότι δεν ήταν τα δεδομένα, για να μπαίνει συνέχεια στη ΜΕΘ το παιδί.

Α: Καταλαβαίναμε κάπως τι συνέβαινε, το παίρναμε το παιδί για να το προφυλάξουμε. Εκεί την πάτησε η κυρία Πισπιρίγκου.

Τεταμένη ατμόσφαιρα στο ζευγάρι

Στη μαρτυρία της η νοσηλεύτρια αναφέρει πως στην Πάτρα από τον δεύτερο θάνατο δημιουργήθηκαν δεύτερες σκέψεις για τον ρόλο της μάνας.

«Υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους. Φεύγει ο Μάνος από το σπίτι και μη ξεχνάτε, είχαν πέσει αρκετές υποψίες τώρα επάνω της μετά τον δεύτερο θάνατο, άλλο που κάποιοι δεν τολμούσαν να τις ξεστομίσουν γιατί λέγανε: “Πώς να τα πεις αυτά για μία μάνα;”».

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που είχε για τον Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ένας πατέρας ο οποίος ήταν βαθιά πληγωμένος από τον θάνατο των παιδιών του, έκλαιγε ο άνθρωπος. Είδα λατρεία από τον Μάνο, είδα συναίσθημα, όμως ήταν ένας πατέρας απών σαν ρόλος από το σπίτι».