Σητεία: 47χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε σκύλο

Σητεία: 47χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε σκύλο

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και του βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο

Ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ο δράστης της νέας κτηνωδίας στην Κρήτη, με την θανάτωση χθες ενός σκύλου σε παραλία στο Παλαίκαστρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 47 ετών, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις του νόμου «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Στον δράστη βεβαιώθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Η προανάκριση συνεχίζεται και διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες 31 Μαρτίου, όταν λουόμενοι είδαν τον σκύλο νεκρό στην παραλία «Χοχλάκια» του Παλαίκαστρου Σητείας και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο, προχώρησαν σε μία πρώτη αυτοψία, η οποία έδειξε, πως ο άτυχος σκύλος είχε πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο, ενώ στο χώρο εντοπίστηκε και ένα φυσίγγιο.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, στο πλαίσιο των οποίων, έγιναν έλεγχοι με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος σε καΐκια που βρίσκονται στην περιοχή.