Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θα κληθούν για κατάθεση ο σύζυγος και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θα κληθούν για κατάθεση ο σύζυγος και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νέα...βόμβα Κατερινόπουλου: «Μπορεί να έχει γίνει συμφωνία σιωπής» - Κόσμος σπεύδει κι αφήνει λουλούδια έξω από το σπίτι της οικογένειας

Αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η 33χρονη μητέρα κρατείται στην ΓΑΔΑ και στην παρούσα φάση αναζητεί δικηγόρο, αφού παραιτήθηκε και ο Νίκος Ιωάννου, μετά τον Απόστολο Λύτρα. Πλέον, αναμένεται ο σύζυγος αλλά και η αδερφή της φερόμενης ως παιδοκτόνου, να κληθούν για κατάθεση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η τοπική κοινωνία της Πάτρας έχει μείνει εμβρόντητη με την εξέλιξη της υπόθεσης. Μετά την οργή που εκδηλώθηκε την Τετάρτη, μέρα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πολίτες σπεύδουν έξω από την κατοικία της οικογένειας ώστε να αφήσουν λουλούδια και κεριά για τα αδικοχαμένα παιδιά.

Ο πατέρας θέτει πλέον τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών, σύμφωνα με τον συνήγορό του. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος. Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημοσίως» αναφέρει ο Δημήτρης Καράμπελας.

Πάντως, η μάνα και η αδερφή της η Δήμητρα, την στηρίζουν.

Νέα «βόμβα» Κατερινόπουλου

Ως «έγκλημα του αιώνα» για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτήρισε την υπόθεση της Πάτρας ο συνεργάτης του Star και ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Παράλληλα. άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως εκτός από τον θάνατο της Τζωρτζίνας να πρέπει να ερευνηθεί και το ενδεχόμενο συμμετοχής της μητέρας και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες και επισήμανε με νόημα: «Είμαστε ακόμη στην αρχή». Ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ η Τζωρτζίνα χαροπάλευε μιλούσε για δευτερεύοντα ζητήματα με τη νοσοκόμα και ζητούσε… σεντόνια, επισημαίνοντας ότι «πήγε χαλαρή στη νοσοκόμα για να κερδίσει χρόνο».

Πρόσθεσε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά: «Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα είχε σχεδιασμένα όλα εκ των προτέρων και επιδίωκε πάση θυσία τον θάνατο του παιδιού τους».

Ανέφερε ακόμη ότι η φερόμενη ως δράστης κατηγορείται ότι επιχείρησε 9 φορές να δολοφονήσει τη Τζωρτζίνα και είναι αυτονόητο ότι ερευνάται η εμπλοκή της στον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις. «Άρα, να πείσει ποιον ότι δεν ευθύνεται; Η μάνα σκοτώνει για τα παιδιά της, γίνεται «σκύλα» για τα παιδιά της, εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισε «προφητικό» το παιχνίδι των κοριτσιών, όπου το ένα έκλεινε τη μύτη στο άλλο, λέγοντας με νόημα ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν στο σπίτι.  Αναφέρθηκε και στην επίσης «χαλαρή» στάση του πατέρα των παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, που προκαλεί κατάπληξη καθώς αντιδρά με μεγάλη ψυχραιμία στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τουλάχιστον το ένα παιδί τους.

Ζήτησε επίσης να ερευνηθεί η εμπλοκή άλλων προσώπων στη δολοφονία της Τζωρτζίνας ή και των άλλων παιδιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε εκπλήξεις». Μάλιστα, έριξε νέα... βόμβα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η 33χρονη μητέρα να έχει κάνει «συμφωνία σιωπής» με άλλους συμμετέχοντες στην υπόθεση.