Κορονοϊός: Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

Η μάσκα θα αργήσει να βγει εντελώς

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στην πολύωρη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να μην χαλαρώσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα τελευταία 24ωρα η πίεση στο ΕΣΥ εμφανίζεται αυξημένη και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μπήκε φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για χαλάρωση των μέτρων πριν το Πάσχα.

Οι σκληροί δείκτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγουν και οι 60 νεκροί της χθεσινής ημέρας ανησύχησαν πολύ τους επιστήμονες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί, συζήτησαν θέματα όπως η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, και η κατάργηση της υποχρέωσης να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να εισέλθουν στα εμπορικά καταστήματα.

Για τους εμβολιασμένους σε βάθος χρόνου θα αρθεί η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η μάσκα και εκείνη θα αργήσει να βγει εντελώς. Αυτό που εξετάζεται είναι να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, αλλά αναμένεται να μείνει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.

Επίσης, δεν πρόκειται να μειωθεί, τουλάχιστον ακόμα, η καραντίνα 5 ημερών για όσους νοσούν με κορονοϊό.

Κίνητρο στους άνω των 60 να γλιτώσουν το πρόστιμο

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ήδη έχει ανακοινώσει ότι από τις 15 Απριλίου καταργείται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Χθες, όμως, μιλώντας στην Βουλή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γλιτώσουν το πρόστιμο αυτό ακόμα και πριν την κατάργησή του αν σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξετάζεται να υπάρχει κίνητρο στα άτομα άνω των 60 που θα εμβολιαστούν τώρα και βρίσκεται υπό συζήτηση αν θα πληρώσουν το πρόστιμο.