Γρηγόρης Λέων: Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Γρηγόρης Λέων: Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Επιβεβαιώνεται το σενάριο και για τα άλλα δύο παιδιά

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα με τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, της ίδιας οικογένειας σε διάστημα 2,5 ετών, καθώς συνελήφθη η μητέρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην ΓΑΔΑ και πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο.

Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είπε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία» σημείωσε. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε. «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα», επισήμανε.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

«Το αναισθητικό αυτό, που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο» είπε ο ιατροδικαστής, «αρκεί να περιμένουμε να δούμε και τα επίπεδα που χορηγήθηκε από το τοξικολογικό εργαστήριο για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες» συμπλήρωσε.

«Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας , που έχει μια παραπληγία δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει» ενημέρωσε.

Όμως, όπως σημείωσε, και από μόνη της η κεταμίνη, εάν είναι σε μεγάλο ποσοστό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.