Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα – «Είναι θανατηφόρα ουσία», λέει ιατροδικαστής

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Βρέθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα – «Είναι θανατηφόρα ουσία», λέει ιατροδικαστής

Στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας

Μια πολύ σημαντική απκάλυψε έγινε απόψε στην εκπομπή Live News, του Mega για τον θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα όσα ειπώθηκαν η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη, η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την τροπονίνη που είχε διαρρεύσει ότι επίσης εντοπίστηκε στον οργανισμό του κοριτσιού.

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην ίδια εκπομπή για την κεταμίνη. Πρόκειται για ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο.

«Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.

Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...