Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ποια είναι η ουσία που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα – Η οικογένεια πήρε τον ιατρικό της φάκελο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ποια είναι η ουσία που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα – Η οικογένεια πήρε τον ιατρικό της φάκελο

Τα στοιχεία που αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά και την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και για την οποία ζητήθηκε επιπλέον έρευνα. Την ίδια στιγμή μια ένδειξη από τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού, που παρουσιάζει η εφημερίδα Πελοπόννησος, δείχνει μια ουσία η οποία βρίσκεται στα ύψη.

Πρόκειται για την ένδειξη «τροπονίνη», ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο 485. Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ζήτησε τη Δευτέρα και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ.

Η τροπονίνη βρίσκεται στα κύτταρα του καρδιακού μυ, σύμφωνα με το urmc.rochester.edu. Όταν αυτά τα κύτταρα τραυματίζονται, μπορούν να απελευθερώσουν τροπονίνη και άλλες ουσίες στο αίμα. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν η καρδιά δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Η συχνή μέτρηση των επιπέδων τροπονίνης μπορεί να δείξει γρήγορα αν κάποιος έχει έμφραγμα. Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, μια αρτηρία που τροφοδοτεί τον καρδιακό μυ με αίμα αποφράσσεται.

Τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως

Στο μεταξύ εντός των επόμενων ημερών θα έρθουν στο φως στοιχεία τόσο από το Ειδικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής – Τοξικολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και από τις ολοκληρωμένες ιστολογικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις ιστολογικές εξετάσεις, πηγή της εφημερίδας Πελοπόννησος επιμένει ότι θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα», ενώ σε ότι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Έκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών «πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό» για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6μηνης Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη έγινε γνωστό ότι μετά από ανάλυση 1.000 γονιδίων, δεν εντοπίστηκε κανένα γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια, όπως μετέδωσε το Mega, ενώ το επίσημο πόρισμα από την εξέταση αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.