Μαχαίρωσε 16χρονο για να τον ληστέψει έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Μαχαίρωσε 16χρονο για να τον ληστέψει έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Συνελήφθη στα Πατήσια ο 17χρονος δράστης

Αντιμέτωπος με έναν αδίστακτο 17χρονο κακοποιό βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ένας 16χρονος μαθητής, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας προσέγγισε τον ανήλικο και με την απειλή μαχαιριού επιχείρησε να τον ληστέψει. Ο μαθητής προσπάθησε να το αποτρέψει και τελικά ο 17χρονος του επιτέθηκε, τον τραυμάτισε με το μαχαίρι, του άρπαξε το κινητό τηλέφωνο και τα λίγα χρήματα που είχε πάνω του, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Μάλιστα, ο 16χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, το βράδυ της ίδιας ημέρας, εντόπισαν στα Πατήσια και συνέλαβαν τον 17χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και η αφαιρεθείσα από τον 16χρονο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.