Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Παρούσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας - Δείτε εικόνες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Η τελετή ξεκίνησε με τους 21 κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ακολούθησε η κατέθεσε στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ παρευρίσκεται η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Την εμφάνισή τους στον Αθηναϊκό ουρανό έκαναν και τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale, καθώς και τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του Φαλήρου, προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που εκτελούσαν διελεύσεις άνωθεν της πρωτεύουσας.

Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό ιστορικό μαχητικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Spitfire της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύθηκε από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης».