Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Νεκροί βρέθηκαν οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Νεκροί βρέθηκαν οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι

Επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ΕΛΤΕΚ ότι οι αγνοούμενοι έχασαν τελικά τη ζωή τους

Νεκροί βρέθηκαν τελικά οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρισκόταν εντός του εργοστασίου πυρομαχικών της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά το πρωί της Δευτέρας, όταν σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωση η ίδια η εταιρεία με ανακοίνωσή της. Ένας από τα θύματα ήταν από την πόλη των Γρεβενών, ένας από το Καρπερό και ο τρίτος από την Κοζάνη. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 8:15 το πρωί, όταν οι τρεις εργαζόμενοι του εργοστασίου, που δούλευαν νυχτερινοί, ετοιμαζόταν να αλλάξουν βάρδια σε 25 λεπτά, όταν μία έκρηξη ισοπέδωσε τον χώρο παραγωγής του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους, ενώ τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο φύλακας του εργοστασίου.

Στις 8:45 θα αναλάμβανε υπηρεσία η ημερήσια βάρδια με 15 εργαζομένους, ενώ 5 λεπτά πριν από την έκρηξη αναχώρησαν από τον χώρο του εργοστασίου δύο φορτηγά της εταιρίας. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που ο θόρυβος ακούστηκε σε όλα τα χωριά του Νομού Γρεβενών. Το εργοστάσιο χρησιμοποιούσε ως πρώτες ύλες αμμωνία και πετρέλαιο για την παρασκευή πυρίτιδας.

Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι ιδιοκτήτες της εταιρίας, όσο και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.