Ελένη Τοπαλούδη: Ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων

Ελένη Τοπαλούδη: Ανοίγει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων

Αρχίζει ξανά η δίκη αλλά χωρίς τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας

Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές η δίκη αναμένεται να μπει στην ουσία της με τους πρώτους μάρτυρες να ανεβαίνουν στο βήμα. Ωστόσο, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν θα είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς μετά από αίτημα τους αυτό θα γίνει στις 28 Μαρτίου. Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην παραστούν στην σημερινή συνεδρίαση επικαλούμενοι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τις συνεχείς διακοπές της δίκης είτε εξαιτίας του κορονοιού, είτε εξαιτίας της παραίτησης του συνηγόρους του κατηγορούμενου , Αλβανικής καταγωγής, και την προσπάθεια διορισμού τριών νέων που για πολλές ώρες «μπλόκαρε» την διαδικασία.

Και αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξεως.

Τελικά, μετά από πολύωρες προσπάθειες δυο νέοι δικηγόροι δέχτηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο και να τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο καθώς μέχρι τώρα ο νεαρός έχει επιλέξει να παραμείνει στη φυλακή και να μην καθίσει στο εδώλιο. Αντίθετα, ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του βρέθηκε στο δικαστήριο σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις και όταν κλήθηκε από το δικαστήριο έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. «Δε φταίω. Δε έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος. Άλλωστε, οι δυο νεαροί, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε ισόβια για την δολοφονία και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, έχουν επιφυλάξει ο καθένας για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Με την απόφαση του , όμως, το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί όταν επιτέθηκαν και βίασαν την Ελένη που αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους την μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα σε ερημική περιοχή. Το άψυχο κορμί της άτυχης φοιτήτριας εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Ρόδου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...