Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Συνελήφθη ο Κορκονέας και οδηγείται στη φυλακή

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Συνελήφθη ο Κορκονέας και οδηγείται στη φυλακή

Κρατείται στην Ασφάλεια Καλαμάτας από όπου θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μετά την αναίρεση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας, το οποίο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο πρώην αστυνομικός συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, από όπου θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, περιμένοντας την επανάληψη της δίκης του σε δεύτερο βαθμό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019 έχοντας εκτίσει ποινή 10 ετών, ενώ προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που είχε κάνει εντός των φυλακών.

Νωρίτερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε «για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας» η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την επιστροφή του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο θα συγκροτηθεί με νέα σύνθεση, προκειμένου να δικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.