Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Ηθική δικαίωση η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Κοροκονέα»

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Ηθική δικαίωση η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Κοροκονέα»

Οι δικηγόροι της οικογένειας για την αναίρεση της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου

Την μεγάλη ικανοποίηση τους για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που στέλνει και πάλι στο εδώλιο του Εφετείου τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι της οικογένειας του, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δυο δικηγόροι. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τους ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. αναφέρουν τα εξής:

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης Απόφασης Αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά.

Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».