Ελαιόλαδο Entelechia από το Γομάτι Χαλκιδικής

Ελαιόλαδο Entelechia από το Γομάτι Χαλκιδικής

Η αριστοτελική τελειότητα κλεισμένη στο μπουκάλι της Paschalas Olive Oil

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προερχόμενο από τον καρπό των ελαιώνων της Μεγάλης Παναγίας και της προαθωνικής επικράτειας παράγεται στο Γομάτι Χαλκιδικής από το νέο παραγωγό και ιδιοκτήτη της PASCHALAS Olive Oil, Γιώργο Πασχαλά, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και τυποποίηση ελαιολάδου.

Ο Γιώργος έδωσε στο προϊόν το όνομα Entelechia «Εντελέχεια», αποτίνοντας φόρο τιμής στο φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο οποίος περιέγραψε με τον όρο αυτόν την τελειότητα και την ολοκλήρωση. Το ελαιόλαδο Entelechia παράγεται με ψυχρή έκθλιψη από την πλέον δημοφιλή πράσινη ελιά Χαλκιδικής, διατηρώντας έτσι το άρωμα και το χρώμα του. Έχει πικρή αλλά πικάντικη γεύση, ενώ η μυρωδιά του παραπέμπει στο φρέσκο γρασίδι, στα φύλλα της ελιάς και της ντομάτας, στην τοπική άγρια αγκινάρα και στο αμύγδαλο.

«Σε κάθε φιάλη περικλείεται η έμπνευσή μας, η αριστοτελική φιλοσοφία, η Εντελέχεια. Είναι η πορεία από το σπόρο προς το φυτό και από τον ελαιόκαρπο στο ελαιόλαδο. Είναι δηλ. η ολοκλήρωση» λέει ο Γιώργος Πασχαλάς, ο οποίος δίνει λόγο και βάση στην ανάδειξη της πιο μεγάλης φυσικής κληρονομιάς του γενέθλιου τόπου του, διαιωνίζοντας μια παράδοση που χάνεται στο παρελθόν.

«Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά, το Entelechia κατάφερε να διακριθεί στα Berlin Global Olive Oil Awards, στον Athena Olive Oil Competition, στο London International Olive Oil Competitions και στα Mediterranean Taste Awards» λέει ο παραγωγός, ο οποίος σχεδιάζει «ελαιοποίηση στο Γομάτι», αφού στα επιχειρηματικά του πλάνα είναι η δημιουργία ελαιοτριβείου στον οικισμό.

Η Αριστοτελική Σύμπραξη και ο Δήμος Αριστοτέλη προσκαλούν ήδη εκπροσώπους Τύπου από τις Κάτω Χώρες να πραγματοποιήσουν ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική με θέμα το «μάζεμα του καρπού της ελιάς». Η παρέμβαση περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Αριστοτέλη και θα συνδυασθεί με εξοικείωση των συμμετεχόντων στα οινικά δρώμενα του Φθινοπώρου.

Πρόσφατα το Entelechia απέκτησε το ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με τίτλο ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη. Την επόμενη τουριστική περίοδο ζητήστε το :

· Στο Eagles Palace Resort,

· Στο Avaton Luxury Villas Resort,

· Στο Alpe Luxury Accommodation,

Στα σχέδια της επιχείρησης είναι η εξαγωγή του σε επιλεγμένες γαστρονομικές αγορές της Ευρώπης και της μεσογειακής λεκάνης. Πρώτη τέτοια προσέγγιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της θεματικής δικτύωσης της Ιερισσού με Παλέρμο, άξονας της οποίας θα περιστραφεί και γύρω από τις ελαιουργικές εμπορικές ανταλλαγές.