Δημήτρης Κοντομηνάς: Άγνωστες λεπτομέρειες από την περίοδο που ήταν στο νοσοκομείο

Δημήτρης Κοντομηνάς: Άγνωστες λεπτομέρειες από την περίοδο που ήταν στο νοσοκομείο

Μιλάει για αυτόν ο γιατρός του

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους που ήταν κοντά του και σε όλους όσοι είχαν εργαστεί στο πλάι του τα προηγούμενα χρόνια.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ο γιατρός του, Δημήτρης Λινός, αποκάλυψε για πρώτη φορά στο Πρωινό και τον Ισίδωρο Φίκαρη, άγνωστες λεπτομέρειες από το διάστημα της νοσηλείας του.

«Ήταν επιλεκτικός, Όταν ήταν στο νοσοκομείο, σε φάση που είχε επικοινωνία, στον 17ο όροφο ήταν ένας γνωστός πολιτικός ο οποίος επισκέφθηκε κάποιον άλλον και λέει: «Κύριε Κοντομηνά είμαι ο τάδε, σας ξέρω κτλ». Και του απάντησε: «Δεν σας ξέρω εγώ κύριε». Και όταν έφυγε είπε «Τον ξέρω, αλλά…» και έκανε αρνητικά σχόλια.

Η τηλεόραση ήταν πάντα ανοιχτή στην αρχή, του άρεσε. Συνήθως έβλεπε ΑΝΤ1.

Τα τελευταία δύο χρόνια η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική. Χρειάστηκε να κάνουμε και τραχειοστομία, δηλαδή και τεχνικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα, όμως, κατά την άποψη τη δική μου, είχε το μυαλό του.

Η οικογένεια και εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να έρθει κανένας (σ.σ. τηλεοπτικά πρόσωπα), λίγοι άνθρωποι ήταν.

Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε «Σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ». Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου λένε «τι του έκανες του Κοντομηνά»; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα», ανέφερε ο κ. Λινός.

«Το μεγαλείο και το δράμα είναι ότι δεν έφυγε «φυτό». Έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος», κατέληξε.