Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Η δίκη ξεκίνησε με το αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα νεαρός άνδρας ο οποίος βρισκόταν εκεί ως συνεργάτης της πολιτικής αγωγής

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες». Με τα λόγια αυτά ο Δημήτρης Λιγνάδης απευθύνθηκε στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Ο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο δικαστήριο δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

Μετά από δυο διακοπές η δίκη ξεκίνησε με το αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα νεαρός άνδρας ο οποίος βρισκόταν εκεί ως συνεργάτης της πολιτικής αγωγής και είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει μηνύσει τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη, αλλά η υπόθεση του έχει παραγραφεί.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται έξω από την αίθουσα αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης. Μάλιστα, ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα ο νεαρός άνδρας.

Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο επίμαχο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε σημειώνοντας πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ως μάρτυρας και σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...