Υπόθεση Novartis: Κλήση για απολογία στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Κλήση για απολογία στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Στις 15 Μαρτίου θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα που είναι ανοικτή στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου , η οποία χειρίζεται την υπόθεση, απέστειλε κλήση στον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να απολογηθεί στις 15 Μαρτίου 2022 για οκτώ αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση Novartis αλλά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για απόπειρα εκβίασης. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας , ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας , ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος , παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης. δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση (συμμορία) .

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Βουλής ήταν αυτό που «έδειξε» το δρόμο της δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καθώς του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε παρασκηνιακές κινήσεις που φέρονται να έγιναν ενώ βρισκόταν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα διαφθοράς,.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός ελέγχεται για παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων στο πλαίσιο της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία που έβαλε στο «κάδρο» δέκα πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλεται για απόπειρα εκβίασης από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή καθώς φέρεται να επιχείρησε, μαζί με συγκατηγορούμενο του εκδότη, να του αποσπάσουν παράνομο περιουσιακό όφελος 450.000 ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου».

Μαζί με τον πρώην υπουργό , έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, ως συμμέτοχοι, η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Μαρτίου και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης καθώς και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου η οποία δίνει εξηγήσεις στις 3 Μαρτίου.