ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια – 7ωρη στάση εργασίας στην Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια – 7ωρη στάση εργασίας στην Αθήνα

Απολογισμός των 2 ετών από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα και τα αιτήματα των υγειονομικών

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση που θα εξελιχθεί με 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και 7ωρη στάση εργασίας (8:00-15:00) στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 8:30 πμ στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 10:00 πμ. έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Το ερχόμενο Σάββατο 26/02/2022 κλείνουμε 2 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 1 δις ευρώ και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%. Η ιχνηλάτηση αφέθηκε στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών.

Χάσαμε 30 συναδέλφους από κορονοϊό ακόμη 50 νοσηλεύτηκαν στις εντατικές, νόσησαν χιλιάδες και όμως δεν έχουν θεσμοθετήσει το εργατικό ατύχημα, δεν προωθούν την ένταξή μας στα ΒΑΕ παρά το θετικό πόρισμα της Επιτροπής που παραμένει ένα χρόνο στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας.

Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που αποτελεί μέρος του πενιχρού μισθού μας (850 ευρώ το μήνα) με πρόταση της Επιτροπής ετοιμάζουν δυσμενείς αλλαγές.
Αντί να το αυξήσουν, να το επεκτείνουν σε όλους του Υγειονομικούς, περικόπτουν, υποβιβάζουν κατηγορία ειδικότητας Υγειονομικών».