Δημοσκόπηση OPEN: Τι συμβαίνει στη… μάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι η δημοφιλία Μητσοτάκη και Τσίπρα

Δημοσκόπηση OPEN: Τι συμβαίνει στη… μάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι η δημοφιλία Μητσοτάκη και Τσίπρα

Από ποια κόμματα παίρνει ψηφοφόρους το ΚΙΝΑΛ - Τι πιστεύει ο κόσμος για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και της ακρίβειας

Για λογαριασμό του OPEN έκανε δημοσκόπηση η εταιρείας Alco, της οποίας το αποτέλεσμα για τη... μάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ότι η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 9,6 μονάδες. Παράλληλα έγινε πιο σαφές από ποια κόμματα παίρνει ψήφους το ΚΙΝΑΛ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1000 ατόμων από 14-18 Φεβρουαρίου.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, ΚΙΝΑΛ 14,1%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 3,6%, ΜέΡΑ 25 3%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, Ελληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 2,1%, 14,8% αναποφάσιστοι.

Σημειώνεται πως το ΚΙΝΑΛ παίρνει 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 7% από τη ΝΔ, 6% από όσους είχαν κάνει αποχή από τις τελευταίες εκλογές και 5% από άλλο κόμμα.

Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 31% «κανέναν», 23% τον Αλέξη Τσίπρα και 9% ΔΞ/ΔΑ.

Για το πώς μπορεί να παταχθεί η οπαδική βία ο κόσμος θεωρεί: 33% ποινές χωρίς αναστολή, 31% σκληρότερα μέτρα, 14% αυστηρή τήρηση των νόμων από τις διοικήσεις των ομάδων, 11% περισσότεροι έλεγχοι από την αστυνομία, 8% απομάκρυνση μελών με επιθετική συμπεριφορά από του συνδέσμου, 3% ΔΞ/ΔΑ.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια και αν έχουν βοηθήσει: Λίγο ή καθόλου 76%, πολύ ή αρκετά 17%, 7% ΔΞ/ΔΑ.