Πάτρα: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη για τον θάνατο του Αμερικανού Μπακ Χέντερσον

Πάτρα: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη για τον θάνατο του Αμερικανού Μπακ Χέντερσον

Το θύμα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα ενώ έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του

Διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για την υπόθεση του θανάτου από ξυλοδαρμό τού Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές.

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της δίκης για μεθαύριο Τετάρτη.

Η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Γεώργιος Μπισμπίκης.

Η έφεση είχε ασκηθεί έπειτα από σχετική αίτηση που είχαν κατέθεσαν οι τότε συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή, για τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση τού θανάτου τού Μπακάρι Χέντερσον.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Να σημειωθεί ότι παρόντες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ.