Ενώπιον της δικαιοσύνης ο δράστης της επίθεσης στον 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο δράστης της επίθεσης στον 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα

Αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κ15 ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια όταν στην προσπάθεια του να κλέψει εμφανίζεται να μαχαίρωσε έναν καταστηματάρχη, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα κλοπής, παράνομη οπλοφορία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα οπαδών αθλητικών ομάδων σε χρόνο και χώρο που δεν συνδέεται με αθλητική εκδήλωση υπό την επιβαρυντική περίσταση της χρήσης όπλου, οπλοχρησία και εξύβριση.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι σεσημασμένος χούλιγκαν που δρα στα Βόρεια Προάστια, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Σύμφωνα με την δικογραφία , ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον 15χρονο την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριο του στην Πεύκη μετά από αγώνα της ομάδας του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να πλησίασε τον 15χρονο και αφού τον έβρισε του ζήτησε να βγάλει τη φόρμα και το μπουφάν με τα διακριτικά της ΑΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, απείλησε με μαχαίρι τον ανήλικο και το χρησιμοποίησε για να του σκίσει το μπουφάν.

Ο 15χρονος κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας και λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα όπου εμφανίζεται να αναγνώρισε τον δράστη σε φωτογραφίες που του έδειξαν.