Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: Καρέ-καρέ η διάσωση δυο εγκλωβισμένων

Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: Καρέ-καρέ η διάσωση δυο εγκλωβισμένων

Διακόπτονται οι έρευνες λόγω του σκοταδιού - Αγωνία για τους 11 αγνοούμενους εκ των οποίων τρεις Έλληνες

Συγκλονίζει το βίντεο της επιχείρησης διάσωσης των δύο οδηγών που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σώους τους δύο οδηγούς. Πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο, τους οποίους και έβγαλαν από το πλοίο που φέρει ιταλική σημαία.

Οι δύο διασωθέντες έμειναν για λίγη ώρα στο κατάστρωμα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και μετά απομακρύνθηκαν από το πλοίο. Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που έφερε στο προσκήνιο ο ΣΚΑΪ της δραματικής διάσωσης, το ελικόπτερο πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η πυρκαγιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα.

Το Euroferry Olympia, εξακολουθεί να φλέγεται έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε ενώ έπλεε 30 ναυτικά μίλια βόρεια από την Κέρκυρα, στην περιοχή της Ερεικούσας.

Έως τώρα έχουν διασωσθεί 278, όμως η αγωνία παραμένει για τους 11 αγνοούμενους, εκ των οποίων είναι τρεις Έλληνες.

Έφτασαν στην Κέρκυρα οι δύο διασωθέντες

Με αεροσκάφος AS 332C1 Super Puma, έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας", οι δύο εγκλωβισμένοι αλλοδαποί επιβάτες του φλεγόμενου σκάφους Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia» με σημαία Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι δύο φέρεται να έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγου του καπνού που εισέπνευσαν, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες φέρεται πως βρήκαν διέξοδο σωτηρίας σε ένα «τυφλό» σημείο του πλοίου, στο 5ο υπόγειο κατάστρωμα, όπου κατέφυγαν προκειμένου να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες.

Η επιχείρηση διάσωσής τους κράτησε πολλές ώρες, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Διακοπή ερευνών λόγω σκότους

Εξάλλου, έγνε γνωστό ότι διακόπτονται οι έρευνες διάσωσης Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΜΑΚ, θα ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας, όπως επισημάνθηκε στο thesstoday.gr.

Οι δύο εναέριοι διασώστες με τους δύο διασωθέντες, απομακρύνθηκαν, ενώ θα απομακρυνθούν και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ανέβει το θερμικό φορτίο, η φωτιά καίει ακόμη ενώ επικρατούν πυκνοί καπνοί καθιστώνατας εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το περιβάλλον παραμονής.

Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες κατάσβεσης από τα παρακείμενα πλοιάρια πυρόσβεσης.

Από το υπ. Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι έχουν επικοινωνήσει άλλοι τρεις -πιθανότατα Βούλγαροι- με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.