Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: Αίσιο τέλος για τους δύο εγκλωβισμένους – Τους έσωσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Φωτιά στο «Euroferry Olympia»: Αίσιο τέλος για τους δύο εγκλωβισμένους – Τους έσωσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Δέκα από τους διασωθέντες επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας - Αγωνία για τους 11 αγνοούμενους

Αίσιο τέλος για τους δύο εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia», καθώς εντοπίστηκαν σώοι από τους άνδρες της ΕΜΑΚ που έφτασαν στο πλοίο για να τους απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι δύο άνδρες, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος, σώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.

Παράλληλα, στους 10 έφτασε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Κέρκυρας, Δρ. Κωνσταντίνο Νίκα, «οι έξι παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου.

Η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας. Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας και επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων συνεχίζεται.