Μενίδι: Απολογούνται ο αστυνομικός και ο συνταξιούχος για το θάνατο του 44χρονου Ρομά

Μενίδι: Απολογούνται ο αστυνομικός και ο συνταξιούχος για το θάνατο του 44χρονου Ρομά

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 44χρονο Ρομά και ένας 67χρονος συνταξιούχος που εμφανίζεται ως συνεργός του.

Οι δυο κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή στον οποίο οδηγήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγγενών του άτυχου 44χρονου που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ ο συγκατηγορούμενος του διώκεται για συνέργεια στην παραπάνω πράξη καθώς φέρεται να τον συνέδραμε.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, ξυλοκόπησε τον άτυχο Ρομά όταν επιχείρησε να κλέψει ένα air condition από σπίτι στο Μενίδι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είδαν τον 44χρονο να προσπαθεί να κλέψει και άρχισαν να τον καταδιώκουν με μοιραία αποτελέσματα.

Ο συνταξιούχος εμφανίζεται να προσπάθησε να σταματήσει τον επίδοξο κλέφτη πετώντας μια πέτρα, ενώ ο αστυνομικός φέρεται να εμφανίζεται σε βίντεο να τον χτυπά.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή μέσα σε οικόπεδο στην οδό Αχαρνέων Ιππέων, στο Μενίδι. Το θύμα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, κατέληξε από καρδιακή ανακοπή, μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη.

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν σχέση με τον θάνατο του άτυχου άνδρα.