Στάθης Παναγιωτόπουλος: Εισαγγελική έφεση για την 5ετή φυλάκιση με αναστολή

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Εισαγγελική έφεση για την 5ετή φυλάκιση με αναστολή

Η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή, ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, άσκησε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της “παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση” για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί για την έφεση κι εφόσον την κάνει δεκτή εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση και την δικάζει εκ νέου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.