Κορονοϊός: Aποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα – Τι αποφασίζει η Επιτροπή

Κορονοϊός: Aποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα – Τι αποφασίζει η Επιτροπή

Τι επιθυμεί η κυβέρνηση

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και στο τραπέζι θα πέσουν διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους ειδικούς, ότι επιθυμεί να επιτραπούν οι όρθιοι στην διασκέδαση, οι σχολικές εκδρομές, τα συνέδρια, καθώς και την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα, ενώ όλα αυτά, αν δοθεί το πράσινο φως θα ισχύσουν από την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Οι ειδικοί έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να δουν εικόνες συνωστισμού στις αποκριάτικες παρελάσεις, τουλάχιστον όπως τις συνέβαινε προ πανδημίας.

Αυτό που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση είναι ότι όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν να ισχύουν στο ακέραιο και μάλιστα επισημαίνουν με νόημα ότι η Πολιτεία έχει κάνει με το παραπάνω το χρέος της προς την κατηγορία αυτή των πολιτών, οι οποίοι με την στάση τους δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Έως χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πλέον ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου διαμορφώνεται σε 393 ασθενείς ημερησίως. Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι στο 73,4% και στις απλές κλίνες στο 54,8%.