Αναβολή στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε η αθλήτρια

Αναβολή στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» δήλωσε η αθλήτρια

Δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή

Την αντίδραση της 22χρονης Αμαλίας, που έχει καταγγείλει το βιασμό της όταν ήταν ανήλικη από τον προπονητής της στην ιστιοπλοΐα, προκάλεσε η αναβολή της δίκης του.

«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω» ανέφερε η νεαρή κοπέλα την ώρα που τα μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο με αφορμή τη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με ένα στιχάκι τους δήλωναν την στήριξη τους στο πρόσωπό της.

«Αμαλία μας ακούς εδώ δεν είσαι μόνη είμαστε όλες αδερφές το δίκιο μας ενώνει» της είπαν μετά μουσικής ενώ η 22χρονη τους ευχαρίστησε με ένα νεύμα της.

Η δίκη του κατηγορούμενου προπονητή, για βιασμό της αθλήτρια του ενώ ήταν ανήλικη, αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου 2022 λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη ,η οποία είχε ξεκινήσει και σήμερα αναμενόταν η κατάθεση της νεαρής κοπέλας κεκλεισμένων των θυρών, δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή στη σύνθεση. Μάλιστα, το δικαστήριο για να μην υπάρξει κίνδυνος λήξης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου έδωσε την συντομότερη δικάσιμο που είχε στη διάθεση του.

Σχολιάζοντας την αναβολή της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου προπονητή, Θόδωρος Μαντάς έκανε λόγο για «απρόβλεπτη εξέλιξη» ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν είχε κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση του δικαστηρίου σημείωσε:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».