Φρίκη στην Κυψέλη: Απολογείται η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφός της

Φρίκη στην Κυψέλη: Απολογείται η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφός της

Πώς το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται

Φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη πριν από περίπου πέντε χρόνια θα επιχειρήσει να ρίξει η δικαιοσύνη.

Η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού και ο 33χρονος σύντροφος της, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από κοινού, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Το σοκαριστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε πέντε χρόνια μετά και οι αρχές προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια της ιστορίας με κεντρικό πρόσωπο το 7χρονο αγόρι που έσβησε αβοήθητο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν συνελήφθη άνδρας ο οποίος αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως ο 33χρονος Πολωνός του εκμυστηρεύτηκε, ενώ ήταν μεθυσμένος, πως σκότωσε το 7χρονο αγόρι.

Ο 33χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Ανδρέα αποδίδοντας στην μητέρα του παιδιού το ρόλο του παρατηρητή.

Η αντίδραση του αγοριού στην σκληρή τιμωρία που του είχε επιβάλει ο κατηγορούμενος ήταν αυτή που , όπως ισχυρίζεται, τον οδήγησε να του κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία και να του κρατήσει την μύτη με τα χέρια του.

«Ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες.» φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να μιλήσει για τις προθέσεις του.

Το αγοράκι δεν άντεξε κατέρρευσε και σύμφωνα με τον 33χρονο μόλις κατάλαβε ότι το παιδί ήταν νεκρό έφτιαξε «ένα πρόχειρο "τάφο" με τούβλα στο δώμα».

«Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος» εμφανίζεται να λέει στη συνέχεια.

Το γεγονός ότι ο 33χρονος έκλεισε με ταινία το στόμα του παιδιού που στεκόταν όρθιο για τιμωρία φέρεται να επιβεβαιώνει και η 29χρονη μητέρα στην προανακριτική της απολογία.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται πως δεν προσπάθησε να εμποδίσει τον σύντροφο της καθώς έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή της.

Αργότερα όταν το παιδί της δεν είχε πια τις αισθήσεις του η 29χρονη εμφανίζεται να λέει πως ανέλαβε ο συγκατηγορούμενος της να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι του. Όταν μετακόμισαν, σύμφωνα με τις αρχές, οι κατηγορούμενοι έβαλαν τη σορό του 7χρονου σε ένα κουτί που έμοιαζε με εργαλειοθήκη και το τοποθέτησαν στη βεράντα. Το μοιραίο ζευγάρι γνωρίστηκε το 2015 ενώ η 29χρονη είχε ήδη χωρίσει από τον, επίσης, Πολωνό σύντροφο της και πατέρα των δυο παιδιών της.

Το κοριτσάκι της 29χρονη δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια το 2018 μετά από καταγγελία ότι κακοποιείται. Ωστόσο , ο αδελφός της είχε εξαφανιστεί ένα χρόνο νωρίτερα και η μικρή φέρεται να τον αναζητούσε.

Η μητέρα της, για να δικαιολογήσει την απουσία του Ανδρέα, ισχυριζόταν ότι βρισκόταν με τον πατέρα του στην Πολωνία.