Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Υπάρχει μια περίπτωση του #metoo που ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται άδικα»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Υπάρχει μια περίπτωση του #metoo που ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται άδικα»

«Έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα που φτάνει και σε ακρότητες»

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τους ρόλους που έχει απορρίψει, τη σάτιρα στην τηλεόραση, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για το κίνημα metoo.

«Έχω πει όχι σε ρόλο 2-3 φορές και το έχω μετανιώσει. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και καμία βλακεία κάπου – κάπου. Μου έχει συμβεί και το αντίθετο. Η πρόθεση στην εκπομπή μου είναι να συνεχίσουμε, δεν ξέρω γιατί από το κανάλι το προγραμμάτισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Με ενδιαφέρον και όχι σκανδαλοθηρικά, έκανα ερωτήσεις στην εκπομπή μου για τα προσωπικά των καλεσμένων. Με τη σάτιρα στην τηλεόραση έχω ένα θέμα. Αρνήθηκα πολλά χρόνια να μεταφέρω στην τηλεόραση τους “Άγαμους θύτες”», είπε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Για το κίνημα metoo, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης απάντησε: «Με ανθρώπους που γνωρίζεις έστω και λίγο, μας εκπλήσσει η σκοτεινή τους πλευρά δυσάρεστα και λες δε θέλω να είναι αλήθεια. Άνθρωποι που έχουν υποστεί βλάβη έχουν κάθε δικαίωμα να κινηθούν και υπάρχουν όλες οι διαδικασίες για να βρουν το δίκιο τους. Έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα που φτάνει και σε ακρότητες. Κάτι γίνεται μόδα και μας παρασύρει σε απερίσκεπτες επιθέσεις, ειδικά στο διαδίκτυο.

Έχω ακούσει να κατηγορούνται άδικα άνθρωποι πολλές φορές. Γίνεται από παραλογισμό, από εκδίκηση. Υπάρχει μία περίπτωση του metoo που γνωρίζω τον άνθρωπο, ξέρω ότι ήταν εντελώς άδικο αυτό που συνέβη. Αυτό που έχει υποστεί από μία παράλογη κατηγορία είναι τρομακτικό. Δεν μπορούμε να τους δικάζουμε πριν υπάρξουν όλες οι διαδικασίες, είναι άδικο ακόμα κι αν είναι ένοχοι».

Σχολιάζοντας τα reality shows, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είπε: «Δεν καταλαβαίνω τη λειτουργία του reality, δεν μπορώ να τα δω. Talent shows βλέπω ευχάριστα».