Basket League: Υπό τη σκιά της δολοφονίας του Άλκη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη

Basket League: Υπό τη σκιά της δολοφονίας του Άλκη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 87-76

Η μεγάλη διαφορά (18 πόντων) που πήρε ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο ήταν αρκετή για να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα στη  Θεσσαλονίκη στην έδρα του Άρη. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 87-76, αν είναι λογικό ότι το παιχνίδι της Basket League, έγινε υπό την σκιά της δολοφονίας του Άλκη, κάτι που σεβάστηκαν και οι δύο ομάδες που κατέθεσαν λουλούδια.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι «μουδιασμένες». Ο Ολυμπιακός έπαιζε καλή άμυνα κι εμπόδιζε τον αντίπαλό του να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο δεν το κεφαλαιοποιούσε αυτό αφού ήταν άστοχος στην επίθεση (5-7, 5'). Η διακοπή του τάιμ άλλαξε άλλαξε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός με τους Βεζένκοβ και Φαλ να κυριαρχούν έδωσαν πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων (7-18, 8') την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου.

Με το σκορ στο 17-27 (13') οι γηπεδούχοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη θέλοντας να προβληματίσουν τους Πειραιώτες, ωστόσο Ουόκαπ, ΜακΚίσικ και Μάρτιν μετέτρεψαν το σκορ σε 20-40 (17'). Ο Χάνλαν αποτελούσε τη μοναδική πηγή παραγωγής σκορ του Άρη, ωστόσο ήταν μόνος και έτσι ο πλουραλισμός των «ερυθρόλευκων» έστειλε τις ομάδες στο ημίχρονο με το ταμπλό να γράφει 33-51.

Ο Άρης με κύριους εκφραστές τους Χάνλαν και Ουίλιαμς κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 14 πόντους (43-57, 25') αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν κάποιες αποφάσεις στην επίθεσή τους και δεν βρήκαν σκορ. Γενικά η εικόνα των γηπεδούχων ήταν πολύ καλύτερη από αυτή των αντιπάλων του στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ (50-62, 30').

Το τελευταίο δεκάλεπτο με την διαφορά να πέφτει στους 9 πόντους μετά από τρίποντο του Χάνλαν και το παιχνίδι πήρε μια διαφορετική μορφή μιας και ο Καναδός δεν είχε σταματημό (62-73, 35'). Ο Ολυμπιακός στην επίθεση είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στην άμυνα των γηπεδούχων και τα βιαστικά σουτ του με αποτέλεσμα να γίνει το 68-75 (37'). Η διαφορά δεν έπεσε πιο χαμηλά πάντως και έτσι οι φιλοξενούμενοι πρόσθεσαν μία ακόμη νίκη στο ρεκόρ τους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 33-51, 50-62, 76-87.

Πηγή: Gazzetta