Ταχυδρoμικά δέματα με σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών εντόπισε το ΣΔΟΕ

Ταχυδρoμικά δέματα με σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών εντόπισε το ΣΔΟΕ

Εντοπίστηκαν κοκαΐνη, ηρωίνη, κρυσταλλική MDMA, XTC και αμφεταμίνες - Τρεις συλλήψεις

«Λαβράκια» έβγαλαν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, οι οποίοι στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό ναρκωτικών και την αποφυγή της εισαγωγής και διακίνησής τους στην Ελλάδα, προχώρησαν στην ανακάλυψη και κατάσχεση ποσοτήτων διαφόρων ειδών ναρκωτικών, όπως κοκαΐνης, ηρωίνης, δισκίων MDMA, κρυσταλλικής MDMA, αμφεταμίνης και δισκίων έκσταση (XTC), καθώς και σε συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών δραστών.

Εισικότερα, σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Αργεντινή, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 426 γραμμαρίων κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης εντός χάρτινων κυλίνδρων. Από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση του δράστη.

Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 111 δισκίων MDMA και 96,2 γραμμαρίων αμφεταμίνης. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, ημεδαπός υπήκοος 33 ετών, στην περιοχή των Γλυκών Νερών Αττικής.

Σε ταχυδρομικό δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 107,5 γραμμαρίων κρυσταλλικής MDMA. Σε παράλληλη έρευνα, ανακαλύφθηκε και δεύτερο ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο σε αυτή την περίπτωση από τη Γερμανία, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, στο οποίο ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1.154 δισκίων Έκσταση (XTC) με παραλήπτη το ίδιο πρόσωπο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης των δεμάτων, ημεδαπός υπήκοος 40 ετών, στην περιοχή του Διονύσου Αττικής.

Σε δέμα προερχόμενο από την Κένυα, με τελικό προορισμό τη χώρα μας, το οποίο είχε αποσταλεί με αεροπορική πτήση, ως εμπορευματική αποστολή και όχι ως ταχυδρομικό δέμα, προερχομένη από την Κένυα διαμέσου Γαλλίας, ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1 κιλού και 520 γραμμαρίων ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένης σε συσκευασίες που περιείχαν επεκτάσεις μαλλιών (hair extensions). Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο παραλήπτης του δέματος, αλλοδαπός υπήκοος 43 ετών, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής συνεργάστηκε για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» , τις Γαλλικές Τελωνειακές Αρχές και με το γραφείο της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που εδρεύει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες, μετά των σχηματισθεισών δικογραφιών, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...