Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Βρέθηκαν μπουφάν και εξοπλισμός των τριών ορειβατών – Αγωνία για την τύχη τους

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Βρέθηκαν μπουφάν και εξοπλισμός των τριών ορειβατών – Αγωνία για την τύχη τους

Πιθανότατα τους παρέσυρε χιονοστιβάδα

Δυσάρεστα φαίνεται πως είναι τα νέα από τα Καλάβρυτα, καθώς όπως μετέδωσε ο ALPHA οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Ωστόσο η Πυροσβεστική λέει πως πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο εντοπίστηκε εξοπλισμός των ανδρών και μπουφάν.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο και πιθανότατα τους παρέσυρε χιονοστιβάδα, πηγαίνοντας για παγοαναρρίχηση.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σημάδια πως προηγήθηκε χιονοστιβάδα με τους διασώστες να έχουν επικεντρώσει εκεί τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των ανδρών. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο.

 

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο τους αναζήτησε, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και τις πρωινές ωρες έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από Πάτρα, ενώ επιχείρησε κι ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, Αλέξη Άγριο βρήκαν στα στοιχεία τους και το προσωπικό προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του ενός χτυπούσε αλλά χωρίς ανταπόκριση.”Οι καιρικές συνθήκες ευτυχώς είναι καλές. Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού. Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη” είπε ο κ. Άγριος.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.