Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές σε λίγα 24ωρα, πού θα «χτυπήσει»

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές σε λίγα 24ωρα, πού θα «χτυπήσει»

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού έρχεται τις επόμενες μέρες. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας και θα διαρκέσει και την Τρίτη 8/2, πρώτα στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και απαγορευτικό απόπλου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

«Για ό,τι νεότερο όσον αφορά στην επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ από αργά το βράδυ της Δευτέρας ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ και κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Τρίτης 8/2 στην υπόλοιπη χώρα, τις εντάσεις των ανέμων όπου ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα στον απόπλου την Τρίτη, και σε τι υψόμετρα αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στα ηπειρωτικά, Αττική και Θεσσαλονίκη στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 στις 16:45 και 22:45!»

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Δευτέρα 7/2

Στα δυτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 8/2

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Γρήγορα όμως αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.