Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το απίστευτο bullying 13χρονης σε 12χρονη με ειδικές ανάγκες

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το απίστευτο bullying 13χρονης σε 12χρονη με ειδικές ανάγκες

Την έπεισε ότι είναι φίλη της και έφτιαξε προφίλ με τα στοιχεία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άσεμνο περιεχόμενο

Ένα αδιανόητο bullying βίωσε ένα 12χρονο κορίτσι που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, από 13χρονη συμμαθήτρια της, η οποία την πλησίασε και την έκανε να πιστέψει, ότι είναι φίλη της και μέσα σε λίγες ημέρες την διέσυρε σε τέτοιο βαθμό, ώστε η 12χρονη να σκεφτεί ακόμη και να αυτοκτονήσει.

Η 12χρονη που μόλις είχε ξεκινήσει την Α’ Γυμνασίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, απομονώθηκε και βυθίστηκε στην απελπισία, αφού χωρίς να το ξέρει και χωρίς να μπορεί να το φανταστεί, κάποιοι άνοιξαν διαδικτυακούς λογαριασμούς με φωτογραφία της και τα στοιχεία της και ανέβαζαν μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες, που είχαν φτάσει στο σημείο να δείχνουν ακόμα και στους καθηγητές. Ευτυχώς οι γονείς της 12χρονης και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όπως είπε στο Mega η μητέρα της 12χρονης, όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια, την πρώτη ημέρα που πήγε η κόρη της στην Α΄ Γυμνασίου. Μαζί της στο ίδιο θρανίο καθόταν η 13χρονη, η οποία είχε χάσει χρονιά και πολύ γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την πείσει, ότι είναι η μοναδική της φίλη. Μετά το σχολείο, η 13χρονη την έπεισε να πάνε σε κοντινό πάρκο, όπως λέει η μητέρα της 12χρονης, όπου την έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό της, για να δει -όπως της είπε- πόσο όμορφη είναι και να της ανοίξει λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 13χρονη όντως άνοιξε δύο λογαριασμούς με τη φωτογραφία και τα στοιχεία της 12χρονης στα μέσα κοινωνικής, ωστόσο στο περιεχόμενο ανήρτησε άσεμνες φωτογραφίες, κοπέλας που έμοιαζε με την 12χρονη και καλούσε όποιον ήθελε, να συνευρεθεί μαζί της. Οι σελίδες έγιναν γνωστές στους συμμαθητές της, οι οποίοι άρχισαν να περιπαίζουν το κορίτσι, ακόμη και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Την εποχή εκείνη η 12χρονη κλείστηκε ακόμα περισσότερο στον εαυτό της, χωρίς αρχικά να θέλει να πει το παραμικρό στη μητέρα της. Σύμφωνα με την μητέρα της μάλιστα, πληροφορήθηκε από πρόσωπο του περιβάλλοντος της οικογένειας, ότι η ανήλικη της εκμυστηρεύτηκε, ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, η 13χρονη που άνοιξε τα προφίλ στο όνομα της 12χρονης, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. «Πρόκειται για λογαριασμούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από εμένα, στα πλαίσια ενός ανώριμου παιχνιδιού, χωρίς να έχω σταθμίσει τις συνέπειες της πράξης μου. Έχω μετανιώσει» ανέφερε η μαθήτρια που έκανε αυτή την πράξη.

«Έχω μετανιώσει για την πράξη μου και έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη τόσο από την ίδια όσο και από τη μητέρα της. Οι φωτογραφίες με τα απόκρυφα σημεία σώματος δεν ανήκαν στην ίδια, αλλά ήταν φωτογραφίες που αναζητήθηκαν μέσω διαδικτύου» συμπλήρωσε η ανήλικη.

Η μαθήτρια που ομολόγησε, άλλαξε σχολείο, αλλά ο Γολγοθάς της μικρής Θεοδώρας συνεχίζεται, όπως λέει η μητέρα της. Η 12χρονη αναγκάστηκε και αυτή να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, καθώς όπως λέει, παρά τις προσπάθειες των καθηγητών, ήταν δύσκολο να πειστούν και τα σχεδών 300 παιδιά που φοιτούν στο εν λόγω Γυμνάσιο, να σταματήσουν αν παρενοχλούν την 12χρονη. Η μητέρα της περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Μαρτίου και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία εκείνων, που λίγο έλειψε όπως λέει, να οδηγήσουν την κόρη της σε αυτοκτονία.